Waar dient u rekening mee te houden voordat u uw nieuwe keuken kunt laten monteren?

Het demonteren, verwijderen en afvoeren van uw bestaande keuken

Uw bestaande keuken dient gedemonteerd, verwijderd en afgevoerd te worden. De werkzaamheden die dit met zich mee brengt zijn onder andere afhankelijk van de grootte van uw oude keuken. Soms dient hiervoor een container gehuurd te worden. De kosten hiervan kunnen wij transparant maken.

Het verplaatsen en aanpassen van leidingwerk. Elektra- en loodgieterswerk ten behoeve van uw nieuwe keuken

De aansluitingen van apparatuur (gas, elektra), de kraan (waterleiding) en de afvoer van uw oude keuken zullen bijna nooit op dezelfde plek zitten als bij uw nieuwe keuken. De kosten die het met zich mee brengt om dit aan te passen, zullen in hoge mate afhangen van de nieuwe inbouwapparaten en de verschillen t.o.v. de bestaande situatie. Wij brengen deze kosten vooraf voor u in kaart, zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Het aanbrengen / aanpassen van voorzieningen ten behoeve van de afzuigkap

Op het gebied van afzuiging is veel veranderd. Er zijn tegenwoordig vele mooie en verschillende mogelijkheden. Uw nieuwe keuken kunnen we hier op aanpassen. Bijvoorbeeld door het timmeren van een koof of het aanbrengen van een dakdoorvoer. Deze kosten zijn vaak niet meegenomen in de keukenmontage zelf.

Uitbreiding van de meterkast

Vooral de overstap op een inductiekookplaat levert vaak capaciteitsproblemen op in de meterkast. Een extra oven kan ook leiden tot uitbreiding van het aantal groepen. Soms, in oude woningen, blijkt dat u toe bent aan een totale vernieuwing van uw meterkast, de kosten zullen dan uiteraard hoger zijn.

Bij onze werkzaamheden kunt u onder andere denken aan:

  • het plaatsen van nieuwe stopcontacten en/of wandcontactdozen
  • het aansluiten van verlichting
  • nieuw schakelmateriaal plaatsen of vervangen
  • het installeren van elektrische apparatuur (kookplaten en boilers)
  • het vervangen en aanleggen van bedradingen
  • het testen van de aardlekschakelaar
  • leveren en vervangen van uw groepenkast
  • mechanische ventilatie systemen (draadloos of via vaste schakelaar) etc.

Vraag naar de mogelijkheden!

Het egaliseren van wanden en plafonds, stucwerk

Hierin is niet meegenomen het verwijderen van tegelwerk, wat apart berekend wordt. Afhankelijk van het aantal m2 van het stucwerk zal de prijs variëren. Soms is het echt noodzakelijk om wanden ‘recht te trekken’, zodat de keuken goed en haaks gemonteerd kan worden. Wij kunnen voor u beoordelen of dit nodig is en een prijsopgave doen.

Het schilderen en sauzen van wanden en plafonds

Een nieuwe keuken brengt meestal de noodzaak voor nieuw of aangepast schilder- en sauswerk met zich mee, zeker nadat er een oude keuken is verwijderd.

Dit schilderwerk kunnen wij voor u uitvoeren, niet alleen de afwerking van uw keuken, ook andere klussen binnen en buiten nemen wij u graag uit handen. Wij hebben hiervoor gespecialiseerd personeel, dat ambachtelijk schilderwerk aflevert.

Tegelwerk of het plaatsen van achterwanden in allerlei materialen

Zodra uw nieuwe keuken gemonteerd is, zal er meestal nog een achterwand ingemeten, geleverd en geplaatst moeten worden. De achterwand kan betegeld worden, of er kan een achterwand geplaatst worden van materiaal dat mooi bij uw keuken past. Dit is niet altijd bij de prijs van de keukenmontage inbegrepen. Wij kunnen dit voor u realiseren en hierin een adviserende rol spelen.

Het vervangen of aanbrengen van vensterbanken

Een vensterbank in een afwijkende kleur of niet bijpassend materiaal kan een storende factor zijn in uw nieuwe keuken. Er zijn vele mogelijkheden om dit aan te passen, bijvoorbeeld een vensterbank van hetzelfde materiaal als het aanrechtblad. Ook kan het nodig zijn smetplinten in te meten of te leveren. Dit kunnen wij voor u verzorgen en u hierin adviseren.

Het vervangen van een radiator

Er zijn mooie en praktische manieren om uw keuken te verwarmen. Vloerverwarming is de duurste oplossing aangezien dan ook de vloer vervangen moet worden, maar ook radiatoren zijn er in allerlei soorten en maten. Vraag ons vrijblijvend wat de mogelijkheden zijn in uw nieuwe keuken.

Monteren van een keuken is niet altijd aansluiten van de apparatuur!

Dit kunnen wij tegen een scherpe prijs voor u verzorgen. Te denken valt ook aan het terugplaatsen van uw oude apparatuur, of apparatuur die u gekocht heeft bij een andere partij dan de keukenleverancier.

Het vervangen en aanpassen of aanhelen van uw vloer

Na het verwijderen van uw oude keuken kan het zijn dat uw vloer niet meer netjes aansluit op de nieuwe situatie. Of u wilt een geheel nieuwe vloer die beter bij uw keuken past. Ook hiermee kunnen wij u van dienst zijn.